Τα παλαιότερα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας: Τα Γιούλια.

 Τα παλαιότερα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας: Τα Γιούλια.

Του Πάνου Αυγουστή*


Όλα ξεκίνησαν το 1945 από τον Μικρασιάτη παππού Ευάγγελο Αγιακλόγλου, ο οποίος ήρθε στην Αθήνα με προίκα τις παραδοσιακές πολίτικες συνταγές. Αρωματικό τσουρέκι, γαλακτομπούρεκο, γλυκά του κουταλιού, τραγανό μπακλαβά είναι μερικά μόνο από τα λαχταριστά γλυκά που έβγαιναν από το ζαχαροπλαστείο και μοσχοβολούσε ολόκληρη η γειτονιά της Νέας Ιωνίας.

Στο ζαχαροπλαστείο θα βρείτε καθημερινά πολίτικο τσουρέκι με μαστιχωτή γεύση και πολύ αφράτο, φτιαγμένο με μεράκι και φυσικά την κλασική συνταγή του πρώτου ιδιοκτήτη, απλό ή γεμιστό - αυτή την εποχή δοκιμάστε με γεύση κάστανο.

Στα «Γιούλια» γευθείτε τις αυθεντικές γεύσεις των σιροπιαστών γλυκών με τραγανό φύλλο Βηρυτού, γέμιση με αμύγδαλα, καρύδια ή φιστίκι Αιγίνης (ανάλογα το γλυκό) και γλυκό σιρόπι να τα αγκαλιάζει από πάνω, δίνοντας ένα πιο μεθυστικό άρωμα. Το κανταΐφι με μια μπάλα πολίτικο καϊμάκι θα σας γαργαλίσει τον ουρανίσκο. Πηγή: iefimerida.gr


*Ο Πάνος Αυγουστής είναι M.Sc βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

www.politikanet.eu


Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 4805484321848596439

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

FACEBOOK

Συνολικές προβολές σελίδας

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

εορτολογιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΖΩΔΙΑ


live score

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Στο παρόν blog εκτός από άρθρα των διαχειριστών, αναδημοσιεύονται άρθρα από άλλα blogs με αναφορά πηγής στο κάτω μέρος κάθε άρθρου.

-Το blog politikanet αναδημοσιεύει και δεν "υιοθετεί" απαραίτητα το περιεχόμενο των ειδήσεων που αναρτά στις οποίες αναφέρεται η πηγή της είδησης.

- Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προέρχονται από το διαδίκτυο, κυρίως από τις εικόνες google και ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους. Εάν κατά λάθος έχει δημοσιευτεί εικόνα ή βίντεο που διέπεται από πνευματικά δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα αφαιρεθεί.

- Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο Blog δεν απηχούν κατ' ανάγκη και τις απόψεις των διαχειριστών.


item